cseppgyerek

A Van Helyed Alapítvány modellprogramjának blogja.

Az alapítvány várja és köszönettel fogadja támogatásukat.

A blogról bővebben itt olvashat.

Ezen az oldalon nem lehet kommentelni. Ha kérdése, véleménye van, kérjük, írjon a vanhelyed@gmail.com címre.

Beszámolók, jelentések

Facebook

Keress minket a Facebookon is!

 

2012.08.22. 00:21 smalladam

A hastánc összehoz - Alkotótábor, 1. nap

Címkék: önkéntes 2012 alkotótábor hétes médiacsoport

Kedden este a táborban felléptek a hastáncosok, akik jól tejesítettek. Régen nem volt saját hastánccsoport a Hétesen, most vannak hétesiek is és velencesiek is, és szinte mindenkit érdekel, hogy szerepelnek. Nem csak hétesiek jöttek megnézni a műsort. Van egy önkéntes, Tina, aki segít a hastáncosoknak táncolni. A két legkisebb hastáncos nincs még három éves. Hétes és Velence között régen nem volt kapcsolat, de a hastánc most összehozta őket.

Dávid szerint nagyon ügyesek voltak, és tetszett neki a produkciójuk, szívesen nézte őket. Dórinak is nagyon tetszett: „örültem, hogy kicsik is táncoltak, és sokat fejlődtek, látszott, hogy sokat próbáltak”. Áginak eléggé tetszett. „Örülök neki, hogy Hétes és Velence jól kijönnek egymással” - mondta.

Fénykép0151.jpg

A hastáncosok után két önkéntes, Juci és Fanni lépett fel. Juci olyat énekelt, amit elsőnek nem értettek, de akkor is tapsoltak. Utána magyarul is énekelt. Aztán olyat énekelt, amit a hétesiek is ismertek, és sokan énekelték vele. Jól énekelt Fanni is, és tetszett a telepnek. Mikor a Juci mondta, hogy énekel még egyet, akkor nagyon kíváncsian nézték.

Mikor elkezdte énekelni, akkor a mikrofon kábelét kihúzta valaki, és majdnem elvesztette a fonalat. Mikor Fanni énekelt, énekelt vele a fél Hétes. Juci attól sem jött zavarba, mikor valaki kihúzta véletlenül a kábelt.

A cigány emberek ajándékot szerveztek az ünnepnapon Krisztának, hálából. Olyan dolgokat készítettek és énekeltek, ami nagyon tetszett mindenkinek. A Váradi Roma Cafétól is énekelt az énekes, aki Váradi Gyuszi és Robi öccse.

Fénykép0217.jpg

Délelőtt a kézműves foglalkozáson 60 gyerek és az önkéntesek (5-6) vettek rész, Bódis Kriszta vezette. Volt például, hogy adtak egy füzetet és annak az elejét és a hátső részét le kellett ecsetelni fehér ragasztó festékkel, és utána adtak egy mintás szalvétát és az rá kellett ragasztani és így a szalvétából egy kép lett. A kézműves foglalkozás még folytatódni fog a többi napon is.

Volt főzőverseny is, amin összesen négy csapat volt, a csapatokban 2-3 ember és babgulyást főztek. Álltólag az egyes számú csapaté sikerült a legjobban, például ízben, színben, kóstolásban is.

Kép és szöveg: Pongó Zoltán, Pongó Ádám, Pongó Krisztián, Seres Ákos

komment

süti beállítások módosítása