cseppgyerek

A Van Helyed Alapítvány modellprogramjának blogja.

Az alapítvány várja és köszönettel fogadja támogatásukat.

A blogról bővebben itt olvashat.

Ezen az oldalon nem lehet kommentelni. Ha kérdése, véleménye van, kérjük, írjon a vanhelyed@gmail.com címre.

Beszámolók, jelentések

Facebook

Keress minket a Facebookon is!

 

2012.03.10. 09:26 itipeti

Alkotó káosz

Ha már alkotó emberekről szóltunk, és ha már sikerült megtalálni a hangzó alkotás blog.hu alatti megjelentetésének egy lehetséges módját, szedjünk elő egy nyári interjút, melyet az alkotótáborban készítettünk és eddig nem bírtunk a vágásával, publikálásával.

              

A címbeli alkotó káoszt illusztrálja az is, ahogy több heti, sőt több havi tologatás után sikerült egyszer csak megtalálni a módját az audiofájlok vágásának Ubuntu rendszeren1, elhelyezésének és ide való beillesztésének. Az ember számtalan módon próbálkozik, nyomoz, mindig kész tervei vannak és persze rendre téves vonalakat talál, mígnem megcsillan a már-már leküzdhetetlen, megkerülhetetlen sziklában a csillogó telér.

Tervek és örvénylő forgatag kettőse ez a felvétel is. Jól előkészített kérdések, feszes kérdezz-felelek (Pongó Krisztián munkája), és egy véletlenül bekapcsolva maradt hangrögzítés a telefonon illusztrálják, milyen is az a magával ragadó valami Hétesen?


________

1 "Az Ubuntu szó afrikai eredetű, jelentése „emberiesség másokkal szemben; az vagyok aki vagyok”. Ezen a néven egy közösség jött létre ingyenes és nyílt forráskódú szoftverek fejlesztésére. Ők alkották meg az Ubuntu Linuxot, ... Az Ubuntu Linux ezt a filozófiát szeretné elterjeszteni a szoftver világban." (wikipedia.hu)

Az Ubuntu a Linux számítógépes alaprendszerek egyik változata. A Microsoft Windows rendszereivel ellentétben szabadon és ingyen letölthető, használható és maga is önkéntes alkotómunka eredménye. Mára kiváló, sokféle alkalmazást is nyújtó hatalmas építmény lett belőle, melyet mindennek ellenére többnyire könnyen használhatunk, alakítgathatunk.