cseppgyerek

A Van Helyed Alapítvány modellprogramjának blogja.

Az alapítvány várja és köszönettel fogadja támogatásukat.

A blogról bővebben itt olvashat.

Ezen az oldalon nem lehet kommentelni. Ha kérdése, véleménye van, kérjük, írjon a vanhelyed@gmail.com címre.

Beszámolók, jelentések

Facebook

Keress minket a Facebookon is!

 

2011.10.04. 22:41 itipeti

Zajlik az élet Hétesen

Címkék: megújulás 2011. angyalprogram

Az augusztusi alkotótábor véget ért és a telep visszatért régi életéhez.

A fürdőház építése folytatódik, Kerekes József és munkásai keze nyomán újra épület emelkedik az elbontott lakás helyén. Radics Sándorék lakása – a Hétes telep 1/2 szám alatt – újra félkomfortos: megtörtént a vízbekötés.

A gyerekek óvodába, iskolába járnak, reggelente, mikor a fiam viszem az óvodába autóval sok-sok ismerős asszonnyal találkozom útközben, ahogy gyalogosan, csapatokban a gyerekeket kísérik. Megismernek, integetéssel köszöntenek és én visszaintek: egy az utunk, közös a célunk…

Az elmúlt egy hónapban 37 lakásban jártam, szeretettel, jószándékkal fogadtak. Mondták a jót, mondták a rosszat és örülök hogy elmondták, mert ez azt jelenti: elfogadtak.

Hogy mi a jó: „A gyereknek sikerült a pótvizsga... Sikerült munkát kapni egy mezőgazdasági csoportban (ez nagy szó, megélhetést jelent pár hétre-hónapra)… Cukiéknál megszületett a kisbaba… Kaptak a gyerekek írószer-csomagot.”

Hogy mi a rossz: „ Nincs munka… A közfoglalkoztatásra keveset fizetnek… Sokba kerül a gyerekeknek az iskolakezdés, minden ruhát kinőttek… Sok az adósság.”

A leggyakoribb mondat: „De jó, hogy jött, segítsen már ezt a papírt kitölteni.” – és én kitöltöm. Az egyik helyen szociális segély kérelem, máshol rendszeres nevelési támogatás igénylési nyomtatvány. Attilának rokkantnyugdíj kérelem. Jó lenne, ha sikerülne, hiszen négy hónappal ezelőtti bekövetkezett balesete óta két mankóval jár. Jövedelme, megélhetése? Amivel a rokonai megszánják….

Az elmúlt hónap termése még az adósságrendezés keretében nyolc darab személyi jövedelemadó bevallás pótlása, egy méltányossági kérelem tartozás elengedésére, kilenc adófolyószámla egyeztetés az adóhatóságnál. Mi van még? Sok-sok feljegyzett igény hiányzó adó és TB kártya pótlására, elveszett személyi igazolvány újbóli beszerzésére…

Kis dolgok? Igen, ezek másoknak kis dolgok.

„Mindnyájan nagy dolgokra törekszünk, és nem vesszük észre, hogy az élet kis dolgokból áll össze.” (Frank A.Clark)

 

Mészáros Éva
2011. október 03.

 

komment

süti beállítások módosítása