cseppgyerek

A Van Helyed Alapítvány modellprogramjának blogja.

Az alapítvány várja és köszönettel fogadja támogatásukat.

A blogról bővebben itt olvashat.

Ezen az oldalon nem lehet kommentelni. Ha kérdése, véleménye van, kérjük, írjon a vanhelyed@gmail.com címre.

Beszámolók, jelentések

Facebook

Keress minket a Facebookon is!

 

2011.12.05. 22:13 itipeti

Mozgalmas napok után...

Címkék: munka ünnepek mikulás megújulás adomány fürdőház 2011. angyalprogram

Elmúlt hát a november is. Nem mondhatjuk, hogy eseménytelen volt, sőt… nagyon sokminden sűrűsödött be ebbe a harminc napba. 

 


Több mint harminc embert ajánlottunk be Ózd Város vezetésénél egy közfoglalkoztató cégnél a januártól induló nyolc órás közmunkaprogramba. Egy fiatalasszony elhelyezése egy egyházi intézménynél folyamatban van. Talán lesz pár embernek munkája januártól. Fontos dolog ám ez, mert a munka az elfoglaltság. A munka az kenyér. A munka az megbecsülés és önmegbecsülés….

Egy család öt gyermekkel kiköltözhetett vizes, egészségtelen lakásából, új otthon teremtettek egy önkormányzati bérlakásban, de továbbra is részesei maradtak közös életünknek, hisz ezer szál fűzi őket Héteshez…

Több alkalommal érkezett ruha és kisbútor adomány, melynek szétosztásáról Gergő gondoskodott. Lelkes önkéntesek gyűjtése, adományozása kapcsán több család kályhához, tüzelőhöz juthatott. Köszönjük Nektek fiúk-lányok, mert nagy szó ám az, hogy a pesti, távfűtött lakásokban sem feledkeztek meg a kályha melegére vágyó, csillogó szemű gyerekekről…!

Az asszonyok csütörtökönként Gergő vezetésével (nem, nem jól fogalmaztam: együttműködésével) kézimunkázni gyűlnek össze. Pénteken, szombaton gyermekzsivaj tölti be az alkotóházat, a szorgos kis csoportok rajzolnak, festenek, tanulnak… összefoglalva: ALKOTNAK:

 

Annamária lelkesen számolta a gyerekeket a telepen, „jaj csak valaki ki ne maradjon”! Bizony, ki ne maradjon…egy segítőkész társszervezet jóvoltából jut minden gyermek kezébe egy mikuláscsomag, december 4-én érkezik a MIKULÁS a telepre!

Vendégeink és barátaink érkeztek Budapestről, Monorról, Veszprémből, Sajókazáról…

Megismerkedtünk az önkéntes közcélú munkavégzés lehetőségével, útjára indítottuk a regisztrációt.

… és végre kimondhatjuk: elkészült a Fürdőház! Ma már a közüzemi mérőórák beszerelésére várunk, a használatba vételi engedély miatt talpalunk.

 

Összefoglalva, tényleg nagyon mozgalmas volt ez a hónap, és mennyi-mennyi nyitott kérdést hagyott még maga után.

Sikerült-e néhány embert munkához juttatni? Kik lehetnek a gondnokok a fürdőházban? (Természetesen a telepen élő asszonyok közül választunk.) Mikor indulhat a fürdőház működése? Mikor indulhat el az önkéntes közmunkaprogramunk? ….de a legnagyobb kérdés, amit az utókor (nevezzük így az aprónépet) feltesz minden nap, ha a telepre megyünk:

 

KI LESZ A MIKULÁS?

 

Hóval lepett égi úton

Mikulás már útra kél,

Csillagok szállnak fölötte,

S vígan fut vele a szél…

(Zelk Zoltán)

 

2011. december 01.

Mészáros Éva

komment

süti beállítások módosítása