cseppgyerek

A Van Helyed Alapítvány modellprogramjának blogja.

Az alapítvány várja és köszönettel fogadja támogatásukat.

A blogról bővebben itt olvashat.

Ezen az oldalon nem lehet kommentelni. Ha kérdése, véleménye van, kérjük, írjon a vanhelyed@gmail.com címre.

Beszámolók, jelentések

Facebook

Keress minket a Facebookon is!

 

2011.08.24. 13:07 itipeti

Hétes Nyúz 2011.08.20.

Címkék: alkotótábor 2011. hétes nyúz

A tábor

Augusztus 20-án nem csak egymással ismerkedtek a hétesiek és az önkéntesek, de a tábor programjával is.

A tábor gerince Bódis Kriszta médiaközpontú, sok csoportban folyó foglalkozásaira épül. A média filmes műhely egy éve működik az Alkotóházban folyamatosan. Sok gyereknek és fiatal felnőttnek van már gyakorlata a filmezésben, riportozásban, rendezésben, szerkesztésben. A táborban Bódis Kriszta vezetésével megalakult a Hétes tévé. Most a Hétes tévében hiradó, dokumentumfilmek és kisfilmek készülnek.

A stábjaink úgy dolgoznak, hogy a filmes csoportba választott önkétesek együtt alkotnak a telepi fiatalokkal. A kamera és mikrofon kézről kézre jár és a koncepcióban, rendezésben közösen állapodunk meg. Az egész folymatot megtanulhatják.” - mondja Bódis Kriszta.

 

A médiacsoport tevékenységén túl sokszínű alkotómunka segíti a hétesiek megmutatkozását, és (a tábor valamennyi lakójának) ön- és valóságismeretét, hogy kinyithassák a kapukat egymás és a világ felé.

 

Ilyen például a playback színház. Ez egy történetmesélős, rögtönzős színház. A nézők elmesélik egy személyes történetüket hogy azt a színészek eljátsszák. A táborban idén dráma-zene csoport is alakult. A szellemes koreográfiára közösen elénekelt dalok egyéni képességeket fejlesztenek, de együtt mozgást is.

 

"Reméljük, hogy a dalokat, amiket megtanulnak ez alatt az idő alatt, még sokáig fogják dúdolni, énekelni és így megmaradnak emléknek is" - mondja Morvay Juci erről a programról.

 

Harmadik típusú foglalkozások gyanánt a telep közepén folyamatos, nagy zsibongásban kézműves munka folyik változatos anyagokkal és ötletekkel a tábor egész ideje alatt.

 

A fiúkon kívül lányokat is vonzó fociedzések titkos tervében szintén szerepel az együtt tevés erősítése, de az egymást elfogadásé is. Hasonlóan szórkaoztatnak és bővítik a program eszköztárát, a saját élmények, sikerek újraélését és sok minden mást nyújtó esti vetítések is. A többi rövidebb, de nem kevésbé fontos programról folyamatosan beszámolunk.

 

Gyerekszemmel

Augusztus 20-án az megismerkedtünk az idei önkéntesekkel és az önkéntesek egymással.

 

Zita énekel. Úgy került ide, hogy abba a Városmajori Gimnáziumba járt eddig, amit idén meglátogattak a hétesiek. Juci is a Városmajori Gimnáziumba járt, de már egyetemista és imád énekelni. A harmadik lány a Városmajori Gimnáziumból Berta, média csoportos. Szeret itt lenni és szeret minket. Ők ketten dokumentumfilmet csinálnak a táborról. Együtt csinál dokumentumfilmet Áronnal, aki szociális munkás lesz, mint a Rokkos.

 

Médiacsoportos Zsófi is. Mászkál, fényképez és barátkozik. Szereti, hogy tapadnak rá a gyerekek. Eszter ugyan kergeti a gyerekeket, de ezt ők élvezik. A kézműves asztaloknál látni, ahol Gyöngyi és Annamária vezeti a foglalkozásokat, de látni mindenfelé a telepen. Éva is játszik a telepen a gyerekekkel, ezen kívül a pótvizsgákra készít fel két tanulót.

 

A médiacsoportban a három Péter közül Nagy Péter is korrepetálja a bukott diákokat és videókat vág Klárival. Kohut Péter a Hétesi Híradó videóit vágja. Lakatos Péter ezt a blogot segít nekünk írni, elhelyezi az interneten az írásokat, képeket, videókat.

 

Balázs és Hunor segítenek felkészülni a nagy focimeccsre, de erről később.

 

Ági, Rokkos anyukája, Beával és Dáviddal playback színházat csinál.

 

Hajdú Gergő, Rokkos, mindenütt ott van, ahol kell. Bódis Kriszta a Hétes régi segítője.

(Pókos Ádám beszámolója)

 

 (Pókos Krisztián képriportja a hétesi gyerekek képeivel)

komment

süti beállítások módosítása