cseppgyerek

A Van Helyed Alapítvány modellprogramjának blogja.

Az alapítvány várja és köszönettel fogadja támogatásukat.

A blogról bővebben itt olvashat.

Ezen az oldalon nem lehet kommentelni. Ha kérdése, véleménye van, kérjük, írjon a vanhelyed@gmail.com címre.

Beszámolók, jelentések

Facebook

Keress minket a Facebookon is!

 

2010.10.14. 17:00 cseppgyerek admin

Indul a folyamatos munka

Címkék: önkéntes hétesi modellprogram médiacsoport drámacsoport filmes csoport alkotóház

Az alkotásközpontú filmes csoportmunkája a tábor óta folyamatosan zajlik Budapesti helyszíneken (vársonézéssel, mozival és egyéb kultúrális élményekkel a filmes munka témájához kapcsolva), valamint Ózdon az Alkotóházban és a Közös film forgatásának választott helyszínein.

A média csoport is folytatja a táborokban megkezdett munkát, egyrészt tudósítanak a programról írásban fotókkal, filmekkel, másrészt Hétes és Ózd történetét roma, nem roma helyiekkel készített interjúk formájában kutatják, rekonstruálják, tárják fel a közös gyökereket. A készült anyagokat (hétesi hírmondó –print, valamint a világhálón is elérhetővé teszik, miközben sajtónyilvánosságot is szervezünk a munkájuknak, ehhez az ózdi tévéhez, az indexhez, a nolhoz, és a Népszabadságban vannak kapcsolataink.

Pszichodráma csoportot szerveztünk, megtaláltuk a megfelelő szakembereket arra, hogy elsősorban a nehezen kezelhető, kamasz gyerekeinkkel szerepjáték csoportokban foglalkozzanak. A pszichodráma csoport  támogató, bizalomteli légkörében a gyerekek kifejezhetik, megmutathatják magukat, felfedezhetik nagyszerűségüket, kreativitásukat, válaszokat kereshetnek belső kérdéseikre, kipróbálhatnak és kialakíthatnak szerepeket. A csoportos módszer lehetőséget ad arra, hogy megtapasztalják énerejüket, és a társas közeg által meghatározott kereteket, ami alakítólag hat viselkedésükre, és környezetükre. Egymás támogatóivá válhatnak, felhasználva csoportvezetőik mintáját. A csoport folyamatban átélhetik, hogy nem veszélyeztetve vannak a közösségben, hanem segítve.

Önkénteseink alaklamnként játszóházas és változatos alkotó foglalkozásokat tartnak. Egy önkéntes heti rendszerességgel vállalja majd az internet oktatást, és ehhez megpróbálunk eszközöket szerezni.

Bódis Kriszta

komment

süti beállítások módosítása